Festival gljiva sutra u Prijemnom centru Repušnica

Na ulazu u Park prirode Lonjsko polje kod Prijemnog centra Repušnica sutra se održava treći FungiFest, festival gljiva i ljekovitog bilja. Najavila je Ivana Grdić, direktorica TZ Grada Kutine.

Ivana Grdić, direktorica TZ Grada Kutine

 

Festival gljiva i ljekovitog bilja u Repušnici sutra počinje u 9 sati. Za posjetitelje je pripremljen raznovrstan program. Na štandovima će se predstaviti domaći proizvođači hrane i OPG-ovi, zabavni program te će posjetitelji moći kušati jela od gljiva, a neće izostati ni sad već tradicionalni gljivarski kotlić.

Uz Turističku zajednicu Grada Kutine organizator priredbe je i Centar za istraživanje gljiva Russula Novska. Ravantelj Centra Matija Josipović istaknuo je uspješnu suradnju sa Gradom Kutina i Javnom ustavnom Parkom prirode te je najavio izložbe i predavanja na trećem FungiFestu.

Matija Josipović, Centar za istraživanje gljiva Russula Novska

 

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje u organizaciji festivala gljiva posjetiteljima će predstaviti Lonjsko polje. „Zadovoljni smo zato što želimo da u Lonjsko polje dolazi što više građana. Ovakvim zanimljivim manifestacijama to i postižemo pa smo zato pripremili i nove sadržaje u festivalu gljiva.“, najavio je Edo Bogović iz JU PP Lonjsko polje

Edo Bogović, JU PP Lonjsko polje

 

Turistička zajednica Grada Kutine također je organizirala novi sadržaj u Festivalu Gljiva. „Za građane organiziramo biciklijadu FungiFesta, a nazvali smo ju Fungi bike. U 11 sati sa odmorišta za bicikliste, kod instalacije starinskog bicikla biciklima krećemo na festival gljiva u Prijamni centar Repušnica.“, najavila je Ivana Grdić.

 

Gradonačelnik Kutine pohvalio je Festival gljiva i zahvalio organizatorima što su i ove godine organizirali zanimljivu priredbu sa novim sadržajima te je pozvao građane Kutine da sutra dođu u Repušnicu na Festival gljiva FungiFest.

Treći festival gljiva i ljekovitog bilja u Prijemnom centru Repušnica FungiFest počinje sutra u 9 sati. Posjetiteljima nudi cjelodnevni program za boaravak cijele obitelji u Lonsjkom polju.

Program trećeg festivala gljiva FungiFest