Dječje Gradsko vijeće u novom sastavu

Gabrijel Grediček novi je predsjednik Dječjeg Gradskog vijeća. Odluka je to koju je donijelo 10 učenika kutinskih osnovnih škola koji čine saziv Dječjeg gradskog vijeća Kutine.Za zamjenicu predsjednika izabrana je Ena Jurušić. Novi predsjednik je učenik 7. razreda OŠ Vladimira Vidrića, kao i njegova zamjenica.

Dječje Gradsko vijeće jučer je održalo svoju izbornu sjednicu kojoj su prisustvovali gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Željko Tomičić, te njegova zamjenica Kornelija Marošević.

Sjednicu je otvorila predsjednica Koordinacije Kutina grad prijatelj djece Renata Vlahek. Ona je tom prilikom obrazložila ulogu Dječjeg gradskog vijeća i njegovu važnost za grad.

Djeca na ovaj način imaju prilike iz dječje perspektive ukazati na sve ono što žele da se popravi u gradu, od dječjih igrališta, do omogućavanja raznih vrsta aktivnosti ili pomoći djeci u ostvarenju njihovih ideja. Dječje gradsko vijeće, rad Društva naša djeca i brojnih drugih dječjih udruga ukazuju na težnju da se poštuju prava djece u Kutini koja nosi i titulu Grada prijatelja djece već dugi niz godina.

Radom djece koordiniraju odrasli kao bi im pomogli da rad bude statutaran, baš kao i kod pravih gradskih vijećnika.

Novoizabrana koordinatorica je Irena Rukavina, učiteljica OŠ Banova Jaruga, dok je bivši koordinator bio također učitelj, Ivan Lugar.

Bivša predsjednica Dora Brozinčević, te njezin zamjenik Matija Dragojlović obratili su se tom prilikom kratkom prezentacijom svoga dosadašnjeg rada, koji je bio vrlo uspješan. Novom sazivu poželjeli su uspjeh u radu uz poruku da se ne boje, te da se glasno bore za interese djece.

Gradonačelnik Kutine čestitao je novoizabranima, te ih ohrabrio na njihovim novim dužnostima. Kako je rekao, spreman je odgovoriti na sva njihova pitanja i dati potporu svim dobrim idejama koje dolaze s njihove strane.

Tom prilikom predstavilo se svih 10 vijećnika. Osim što su dobri učenici, mnogi su i polaznici OGŠ Borisa Papandopula, te se bave sportom. Odlikuje ih komunikativnost, kojom je novi predsjednik Gabrijel Grediček, dobrim dijelom i osvojio glasove malih vijećnika.