Župan obišao radove u Velikoj Ludini

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec održali su u Velikoj Ludini radni sastanak s načelnikom Općine Draženom Pavlovićem i njegovim suradnicima.
Nakon sastanka uslijedio je obilazak radova na krovištu OŠ Velika Ludina, Športskog parka Tratinčica i Cvjetne ulice.

Teme razgovora bile su ulaganja i radovi na području Velike Ludine, daljni planovi, ali i problemi s kojima se općina Velika Ludina, koja je prvenstveno voćarski kraj, susreće.
Župan Ivo Žinić zadovoljan je suradnjom i komunikacijom  Sisačko – moslavačke županije i općine Velika Ludina, a ona se uz ostalo ogleda i u nedavno proglašenoj elementarnoj nepogodi, koja se tek kasnije primijetila na plodu, što je jedna od rijetkih pojava, no predstavlja značajnu štetu voćarima.

Radna skupina obišla je Osnovnu školu Velika Ludina koja jedna od tri škole na području Sisačko moslavačke županije koja je ušla u eksperimentalni program “Škola za život”. Škola je razgledana u pratnji ravnateljice Sonje Pribolšan, a obilazak je uključivao područje oko školske dvorane. Naime Općina Velika Ludina uvidjela je potrebe za proširenjem školske dvorane te je u skladu s tim otkupila parcelu pokraj škole koju planira darovati školi da bi mogli urediti igralište koje je sada na toj lokaciji.

Postojeće igralište je oštećeno i u lošem je stanju, te zahtijeva rekonstrukciju i obnovu. Obilazak je nastavljen u Cvjetnoj ulici. Riječ je o radovima koji su u tijeku odnosno europskom projektu vrijednom oko 2,3 mln kn. Načelnik Općine rekao je kako je projekt dobiven uz pomoć županijske RA SIMORA.

 

“Kao i na nizu projekata koje radimo s EU, pomaže nam upravo Razvojna agencija SIMORA.  Dosad smo na sve što smo aplicirali i prošli, uz Cvjetnu ulicu tu je i reciklažno dvorište, na jesen kreće Dječji vrtić sa 5 mln kn. Određeni novac smo doibili za projektiranje novog Centra Velike Ludine, i tu također imamo planove za povlačenje sredstava”, rekao je Dražen Pavlović.

Suradnja po pitanju školstva Općine Velika Ludina i Sisačko moslavačke županije kao osnivača je vrlo dobra, a ogleda se i u zajedničkoj kupnji tableta za sve učenike osnovne škole Velika Ludina. Ravnateljica Sonja Pribolšan zadovoljna je ulaskom u cjelovitu reformu čiji će upravo ova škola u Moslavini biti predvodnik.

Pročelnik za obrazovanje SMŽ Darijan Vlahov dao je punu podršku školi, ravnateljici i učiteljima i poželio im ovom prilikom puno uspjeha u eksperimentalnom programu.
Načelnik Pavlović tom je prilikom zahvalio Sisačko moslavačkoj županiji na pokroviteljstvu manifestacije „Jabuka crvenika“ koju Velika Ludina priprema od 7. do 9. rujna uz bogat program.