Park Stjepana Radića

 
 
Grupa građana koju predvodi Ivan Hojvan predlaže da se park u Kolodvorskoj ulici u Kutini nazove Park Stjepana Radića. Na početku ovog malog parka još 1991. godine postavljane je bista Stjepana Radića. Bila je to prva bista u Kutini postavljena nekom velikanu.
“8. kolovoza obilježili smo 90. obljetnicu smrti Stjepana Radića. Nas nekoliko građana u spomen na hrvatskog velikana zapalili smo lampion kod njegove biste. Mislimo da bi bilo lijepo da se okoliš biste bolje uređuje te predlažemo da se u spomen na Stjepana Radića ovaj mali park u kojem se okuplja mnogo građana nazove njegovim imenom.”, rekao je Ivan Hojvan te je najavio kako će ovu ideju i inicijativu građana službeno predstaviti Grad Kutinu. Također će službenim dopisom zamoliti da se u ostvarenje ove ideje uključi Privredna banka Zagreb i zatražiti od Komunalnih servisa zaduženih za održavanje zelenila da više pažnje posvete uređenju zelenila oko biste Stjepana Radića.
Grupa građana predlaže da se u ovaj park unesu i novi sadržaji, nekoliko klupa, koševa za otpade i pokoja sprava za igranje djece.
Ivan Hojvan