Matija Sloup, uz Talića, osvojio zlato

Matija Sloup, kutinski paraolimpijac, osvojio je zlatnu medalju na paraatletskom prventsvu u Berlinu, te postao europski prvak u bacanju kugle. S daljinom od 9.87 metara Matija Sloup član AK Odisej ima razloga boiti sretan, a građani Kutine ponosni na njega i njegov rezultat.

„Presretan sam svojim prvim zlatnim odličjem. Doista sam do ovog zlata došao kroz krv i znoj, mukotrpno radeći sa svojim trenerom Mihovilom Rendulićem. Još prije godinu i pol dana sam bio podvrgnut teškom operativnom zahvatu tako da mi je i sama karijera bila upitna. Ovim rezultatom uvrstio sam se među dva ponajbolja bacača kugle na svijetu u svojoj konkurenciji. Sada se samo fokusiram na sljedeću godinu, na ispunjenje norme za svjetsko prvenstvo i nastup na paraolimpijskim igrama“, izjavio je Sloup.

U prijepodnevnom natjecanju Zoran Talić je u konkurenciji atletičara s intelektualnim teškoćama u dalju skokom od 7.28 metara nadvisio svoju konkurenciju osvojivši zlatnu medalju i postavljajući novi rekord europskih prvenstava, a nakon tri dana natjecanja u Berlinu hrvatski atletičari osvojili su ukupno dva zlata, dva srebra i dvije bronce.