“Ženska glazbena čavrljanja” – uz SiDone

Ženski vokalni ansambl SiDone i ove su godine kutinskoj publici pripremile svoj, sada već tradicionalni, koncert pod nazivom “Ženska glazbena čavrljanja”. Događaj je osmišljen u želji za promocijom ženskih vokalnih skupina diljem Lijepe naše, a i šire, te se s radošću možemo prisjetiti i sjajnog nastupa djevojaka iz Slovenije ne prvim Čavrljanjima.

Koncert je zahvaljujući lijepom vremenu održan u dvorištu iza kutinske Knjižnice i čitaonice, a nastupila su 4 ženska vokalna ansambla, te glazbeni trio: “Inga Potnar i njezine nastavnice” u sastavu: Inga Potnar, prof. Oksana Šnajder i Lena Vujičić na violinama i klaviru.

Publici su se predstavile klapa Viva iz Koprivnice, ženska vokalna skupina Stridone iz Štrigove, pjevačka skupina Kraluž iz Budaševa, te domaćice koncerta Ženska vokalna skupina SiDone iz Kutine.

Ženska glazbena čavrljanja održana su u sklopu Kutinskog ljeta, a u organizacihi SiDona postala su prepoznatljiv kulturni događaj.

Nažalost najavljena klapa Kolapjanke iz Siska bila je spriječena nastupiti što nije umanjilo kvalitetu najavljenog koncerta.

Podršku u organizaciji koncerta SiDone su dobile od SMŽ, Grada Kutine, Knjižnice I čitaonice, TZ, Sportskog centra, POU Kutina, kao i OPG-ova Jurić, Vozdecki, Košutić, Ilovčak, kafića Terce i brojnih angažiranih pojedinaca koji su pomogli da događaj bude održan na željenoj razini.

“Ženska glazbena čavrljanja” zasigurno imaju budućnost i jedan su od dva najveća koncerta koja SiDone priređuju svome gradu. Označavaju kraj radne sezone SiDona i ljetni predah od zahtjevnih cjelogodišnjih probi pod voditeljskom palicom mlade prof. Jelene Butina.

Uz simbolične poklone i zahvalnice za sudjelovanje koncert je završio zajedničkom pjesmom. (foto NB)