”Mali ljetni festivalčić” – u dvorištu Knjižnice

“Dvorišni orah čuva priče, u hladu mu kreativnost niče” moto je “Malog ljetnog festivalčića” u organizaciji Knjižnice i čitaonice Kutina. Riječ je o dvodnevnom festivalu za djecu koji je počeo danas lutkarskom predstavom družine KUTKO i izložbom lutaka i knjiga, a nastavljen je čitanjem slikovnica, te igraonicom i kreativnom radionicom na temu dinosaura koje su djeca vješto izrađivala uz pomoć knjižničarki.

“Festival smo smjestili u dvorište iza Knjižnice što se pokazuje dobrim mjestom za druženje na otvorenom, gdje djeca mogu nesmetano uživati u kreativnim aktivnostima koje smo im ponudili. U slučaju lošeg vremena premjestit ćemo planirane aktivnosti u prostor Knjižnice”, rekla nam je ravnateljica Knjižnice, Suzana Pomper.

Sutra od 9 do 10 sati izrađivat će se dinosauri od lego kocaka, dok će od 10 do 11 sati biti održana pričaonica za predškolce kada će biti predstavljena slikovnica Dinosaur Cvjetko, uz gosta Mladena Kopjara, autora slikovnice.

Od 18 do 20 sati sutra će biti organizirano gledanje filmova o dinosaurima. Knjižničari kutinske knjižnice pozivaju svu djecu na ugodno druženje.