Konferencija za novinare SDP-a

Predstavnici kutinskog  SDP-a danas su održali konferenciju za novinare s jednom temom – stanje u Eko Moslavini. Na temu stanja u ovoj tvrtci govorili su Sulejman Mrkić predsjednik GO SDP-a, te gradski vijećnik Josip Cerovec.
«Mi u SDP-u se pitamo ima li nova uprava viziju razvoja Eko Moslavine i što bi ona trebala napraviti da bi popravili stanje u poduzeću? Zaključke revizije koja je plaćena oko 150.000 kn mogao bi izvesti svaki poduzetnik. Ako je firma u problemima smanji broj zaposlenih, povećaj cijenu usluge i smanji plaće» rekao je Mrkić. Izrazio je sumnju u pretvaranje Eko Moslavine u novi Ventus na kojem netko želi zaraditi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mrkić je dodao kako je SDP zatekao tvrtku u nepovoljnom položaju 2013. godine dodajući kako je tada Moslavina Plin bila pred stečajem, ali kako se nije nikome prijetilo otkazima i tražilo reviziju već su se znanje i snaga usmjerili da se zaštite radna mjesta i tvrtka.
“Nova uprava Eko Moslavine 10 mjeseci potrošila je na reviziju, zastrašivanje otkazima i prisiljavanje na otkaze, trošeći novac bez jasne vizije. Sve projekte i planove razvoja bivše uprave su stopirali, tu mislim na reciklažno dvorište i na preradu otpada, ali su zato suprugu gradske vijećnice omogućili da kao vanjski suradnik dobije posao sa bagerima na odlagalištu. Zar tu nitko ne vidi sukob interesa?», pita predsjednik SDP-a na konferenciji za novinare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Josip Cerovec rekao je kako na Gradskom vijeću vijećnici SDP-a nisu podržali prezentaciju revizije jer nije ponuđena nova koncepcija politike razvoja tvrtke, te ističe  da u obradi podataka nedostaje 2013. godina. «Nismo za otpuštanje niti za drastično podizanje cijena kakvo se predlaže. Gradsko vijeće ne može upravljati Eko Moslavinom već to isključivo može Uprava i Skupština, a dosad je promijenjen samo jedan član Skupštine koja je dosad prihvatila sva izvješća stare Uprave”, rekao je Cerovec. Kaže da forenzika nije dokazala lopovluk i odstranjivanje imovine od strane bivše uprave, nego je navela na greške u poslovanju. Ako ima indicija Uprava mora pokrenuti krivične prijave, a forenziku treba napraviti u svim gradskim tvrtkama da se izbjegne politička kontaminacija”, rekao je Josip Cerovec.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U nastavku podužeg izlaganja istaknuo je brojčane pokazatelje prema njegovim informacijama, o tome koliko ima mjesta na deponiji, kako stoji stvar sa pojedinim kazetama na deponiji te zaključio kako mjesta na deponiji ima, ističući kako je oko toga stvorena bespotrebna psihoza u nedostatku vizije razvoja tvrtke. Cerovec je nabrojio neka od ulaganja te zaključio:
”Naš je cilj poslu prići odgovorno i tražiti novi razvojni koncept, te manje novca trošiti na vanjske intelektualne usluge, a upotrijebiti svoje kapacitete”
Tema o stanju u tvrtci Eko Moslavina aktualna je tema i zasigurno će o njoj još biti riječi u narednom razdoblju.