Dan Europe – u SŠ Tina Ujevića

Dan ujedinjene Europe danas je obilježen u SŠ Tina Ujevića. Učenici škole koji su od ove godine uključeni u projekt „Škola – ambasador Europskog parlamenta“ danas su priredili program koji je uz prezentacije na temu Europske unije, uključivao i štandove zemalja članica EU postavljene u holu škole, a  koji su bili osmišljeni kako bi istaknuli sve pozitivne vrijednosti zemalja članica EU.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voditeljica projekta prof. Branka Pelin istaknula je kako su u projekt uključeni učenici tri treća razreda, koji su u sklopu projekta kroz 30 radionica u 15 razreda predstavili po jednu državu koja je članica EU.

Nastup je otvorio zbor škole himnom EU „Oda radosti“, a učenici su potom održali prezentacije o aktivnostima na temu EU održanima u školi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kako nam je rekla jedna od prezenterica Paula Krajinović, cilj im je bio učenicima i nastavnicima pružiti više informacija o EU, te ih upoznati s provođenjem projekta „Škola – ambasador Europske unije“, kao i mogućnostima utjecaja na donošenje odluka u EU parlamentu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Štandove u holu škole posjetili su učenici koji su mogli i degustirati pojedine proizvode karakterisrtične za zemlje EU od grčkih salata, talijanskih salama, do primjerice austrijske Zacher torte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA