2 zlata i 4 bronce – članovima Kickboxing kluba Kutina

U Benkovcu je održano državno prvenstvo u tri sportske discipline kickboxinga. Seniori su se natjecali low kicku, juniori u kick lightu i point fightingu i stariji kadeti light contactu. Nastupilo je iz cijele hrvatske ukupno 62 kluba s 306 natjecatelja. Na cjelodnevnom natjecanju pokazane su jako dobre borbe, i vodila se vrlo teška borba za svaku poziciju.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ovaj puta kutinske cure su pokazale lavovsko srce i maksimalno odradile svoje borbe. Najbolji rezultat su zabilježile Slađana Rajčević i Dors Magdić koje su u finalu ostvarile pobjeda. U kick lightu juniorka Slađana Rajčević je svladala Leonardu Lončar (Armus-ZG) s 2:1 u skupini -65kg, a Doris Magdić je u isto u kick lightu supina +70kg svladala Nikolinu Stupčić s 3:0.

Seniorka Anamarija Čvrk vodila je vrlo tešku polufinalnu borbu s vrlo dobrom Karmel Makelja iz (Dalmatina) i izgubila s 3:0. Nakon dužeg vremena to je bio prvi službeni nastup Čvrkice u prvenstvu države zbog  obveza na vojnom učilištu, ali je pokazala da može biti vrlo konkurentna za hrvatsku reprezentaciju. Za mjesec dana na HP u full contactu očekuje se njezin napad na prvo mjesto.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seniorka Dagmar Marinić je radila polufinalnu borbu  u low kicku s Nikolinom Vidačković iz (Pit Bula-Split) i izgubila borbu s 3:0. Možemo biti zadovoljni s onim što je Dagmar pokazala, te uz malo još više priprema u mogućnosti je postignuti veći rezultat.

Stariju kadet Šimun Filipović morao se ovaj puta zadovoljiti trećim mjestom. U disciplini light contact u ¼ Atilo Rakića (Zelg) 3:0; ali je polu finale izgubio od Adriana Barića (Sušak) 3:0.

Dobru priliku za ulazak u polu finale imao je i senior Đuro Marinović u low kicku -63,5 kg, no izgubio je od Deni Bukovčaka (Leon Gyim) s 3:0,praktički u zadnjoj rundi zbog pomanjkanja snage i koncentarcije. Inače imao je vodstvo u prvoj rundi i izjednačen odnos u drugoj. Trener Josip Cerovec u izvješću koje nam redovito šalje zadovoljan je nastupom članova kluba i nada se daljnjim uspjesima.