Sastanak stanara stambenih zgrada i KSK na temu parkiranja

Komunalni servisi Kutina za zahtjev i prijedlog građana razmatraju način promjene naplate parkiranja za stanare u stambenim zgrada. Krešimir Lenić, direktor KSK održao je prvi sastanak sa predstavnicima stanara na kojem su izneseni prijedlozi za poboljšanje sustava.

Predstavnici stanara stambenih zgrada pozdravili su sastanak i inicijativu Komunalnih servisa. Stanari stambenih zgrada često se ne mogu pakirati na parkiralištu za koje su kupili godišnju parkirnu kartu, jer njihova mjesta zauzmu građani koji izbjegavaju plaćanje parkiranja. Taj je problem posebno izražen u Centru II i Centru I, istaknuo je Dragutina Vagner iz Centra I.

Nakon skraćivanja naplate parkiranja do 17 sati brojni građani veću poslije 16 sati u centru grada parkiraju se kod stambenih zgrada zauzimajući mjesta stanarima. Predstavnici stanara zato su predložili produženje naplate parkiranja.

Direktor komunalnih servisa izrazio je razumijevanje za probleme stanara koji uredno plaćaju godišnje karte te je uvažio i njihove prijedloge.

Predstavnici stanara pozdravili su ideju o produženju naplate parkiranja i sniženje cijena godišnjih karata za stanare te su upozorili i na ostale probleme na parkiralištima kod zgrada. Često se događa da zbog nesavjesnih vozača koji se nepropisno parkiraju bude onemogućen pristup cijelom parkiralištu, a često blokiraju i pristup ulazu u zgradu. Tako u slučaju potrebe za intervencijom hitne pomoći ili vatrogasaca onemoguću pristup tim službama. Predstavnici stanara zato su zamolili da policija i komunalni redar pokušaju uvesti reda na parkirališta.