Raditi i od rada živjeti

SDP Kutina tradicinalno je na izletištu Betlehem u Kutini organizirao podizanje majbana i paljenje Prvomajskog krijesa. Nakon službenog programa u kojem su nastupili KUD Husain te zborovi udruga umirovljenika Petrokemije i Grada Kutine nastavljeno je družene uz TS Moslavčani i tradicionalni prvomajski grah. Bila je to jedina službena proslava Praznika rada u Kutini.
Raditi i od rada dostojno živjeti, zahtjev je radnika koji u Hrvatskoj još nije uvijek ostvaren u potpunosti. „Sjećamo se borbe hrabrih radnika iz Chicaga 1866. godine za praednije radno vrijeme. I danas se borimo za pravednije uvjete rada i poštene plaće. Hrabrost, predanost i žrtva radnika u borbi za radnička prava nikad neće biti zaboravljene i zato crvenim karanfi8lom odajemo počast hrabrsoti i borbi radnika.“, poručila je Jasminka Molnar, predsjednica SDP-a Kutina.
Bojan Glavašević pridružio se čestitkama za Praznik rada te je naglasio kako borba za radnička prava i dostojanstven život svih građana nikad neće prestati.
Sudionici proslave Praznika rada na Betlehemu prisjetili su se i hrvatskih branitelja, a posebno palih branitelja u VRO Bljesai te sum zahvalili na hrabrosti i odanosti Domovini.