Prijem za vatrogasce kod gradonačelnika Kutine

Povodom Dana hrvatskog vatrogastva i blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatgrogasaca gradonačelnik Kutine Zlatko Babić upriličio je prijem za izaslanstvo Vatrogasne zajednice Grada Kutine.
U ime svih građana Kutine gradonačelik je zahvalio vatrogascima na osjećaju sigurnosti i pomoći koju nesebično pružaju u elementarnim nepogodama, požarima i ostalim nesrećama.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Gradonačelnik je istaknuo kako su vatrogasci kadrovski dobro popunjeni i organizirani te je dodao kako će Grad Kutina i dalje kontinuirano sudjelovati u opremanju vatrogasaca kako bi bili spremni za irvršavanje svih zadataka.

     Slavko Špičak, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Kutine čestitao je svim vatrogascima njihov dan te je pohvalio njihov trud i angažman u pomoći građanima što se posebno vidjelo prošlog ljeta nakon orkanskog nevremena u Kutini. Slavko Špičak zahvalio je gradu na pomoći i građanima na podršci te je poručio kako će vatrogasci uvijek slijediti svoju misiju i biti na pomoći građanima.

Slavko Špičak, predsjednik VZ Grada Kutine

Ove godine uz blagdan sv. Florijana nije organiziran mimohod gradskim ulicama Kutine. Od toga je odustala Vatrogasna zajednica Hrvatske, jer je slab interes građana. Kutinski vatrogasci na blagdan sv. Florijana bili su na misi u župnoj crkvi u Kutini te su u Katoličkim Čairama održali združenu vatrogasnu vježbu Vatrogasne zajednice Grada Kutine.