Obilježeno 60 godina OŠ Vladimira Vidrića

Osnovna škola Vladimira Vidrića sinoć je u kutinskom Domu kulture svečano obilježila 60 godina rada. Škola je to u središtu Kutine koja postoji od 1964. godine. Do Domovinskog rata tijekom kojega je škola i stradala, djeluje pod imenom „4. maj“, a od 1991. nosi naziv Osnovna škola Vladimira Vidrića.

  Škola je nekada bila centralna škola koja je imala čak 7 područnih škola i 47 razrednih odjeljenja te puno više učenika, dok je danas situacija drugačija. U međuvremenu su se izgradile nove škole, OŠ Stjepana Kefelje i OŠ Zvonimira Franka, a škola danas broji nešto više od 300 učenika. Međutim entuzijazma im ne nedostaje. Škola je uz OŠ Banova Jaruga uključena u projekt cjelodnevne nastave koji obrazovanju daje nove perspektive i uspješno se nosi s izazovima koji u dogledno vrijeme čekaju i ostale škole.   

  „Škola je prošla dvije reforme, učitelja je puno i napredujemo svaki dan. Opremili smo se, učionice su nam suvremene i pokušavamo skrojiti školu po mjeri djeteta. Imamo brojne izvannastavne i izvanškolske aktivnosti koje su za naše učenike besplatne i ponosni smo na njihove uspjehe“ rekla je u pozdravnom govoru ravnateljica škole Snježana Coha.
  Učenici su svojim scenskim programom, koji je pratio razvoj škole od samih početaka, kroz pjesmu i ples dočarali povijest škole, spominjući se bivših djelatnika koji su svaki na svoj način dali obol ovoj odgojno obrazovnoj ustanovi kakva je danas.

  Glazba, gluma, pjesma, ples ali i kostimi, bili su usklađeni s razdobljima koje je škola prolazila tijekom 60 godina, a uz školski zbor i školski bend zapjevali su i učitelji. Program je završio uz Rim Tim Tagi Dim čiji zarazni ritam nije zaobišao niti Vidrićevce.

U ime Grada Kutine obljetnicu školi čestitao je predsjednik Gradskog vijeća Kutine Nebojša Čović, te vijećnik Davor Malić.