Bliži se MoslaVina 2024.

Manifestacija „Festival vina – MoslaVina Kutina 2024. i izložba vina izvornih hrvatskih sorti“ održat će se u Kutini u organizaciji Turističke zajednice grada Kutine i Udruge vinogradara i voćara Moslavine „Lujo Miklaužić“ Kutina, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva poljoprivrede, sisačko – moslavačkog župana Ivana Celjaka, Grada Kutine, Petrokemije d.d. i Croatia osiguranja d.d. Ovaj je Festival ujedno i jubilarna 30. izložba vina Hrvatske i izvornih sorti, a održava se 24. i 25. svibnja ove godine.

Posebnost ove manifestacije u odnosu na druge jest izlaganje i njegovanje vina izvornih hrvatskih sorti, čime se pomaže našim proizvođačima u promicanju ponude vina izvornih sorti grožđa. Nastojanje je, ovom manifestacijom, dodatno promovirati moslavačke vinare, autohtone sorte vina, kulturu pijenja vina te utjecati na jačanje suradnje unutar regije i umrežavanje turističkih dionika s ciljem kreiranja inovativnih turističkih sadržaja.

Za posjetitelje se pripremaju posebni zanimljivi edukativni programi vođenih kušanja vina, pub kvizovi i glazbeni programi. U večernjim satima atmosferu će dodatno podići koncerti Parnog valjka i Novih fosila.

Cjelokupan program Moslavine možete pogledati na službenim stranicama https://festivalvina-kutina.hr/ .