Skupština VZG Kutine

U 2023. ogidni vatrogasci VZ Grada Kutine bili su ukupno na 1137 intervencija; 57 požara, 914 tehničkih intervencija, 1 akcident, 161 ostale vatrogasne intervencije i 4 dislokacije. Na gotovo svim intervencijama intervenirala je VP Kutina, a na većini uz profesionalne vatrogasce bili su i članovi DVD-a. Ukupno trajanje intervencija je 42604 sata. Troškovi tih intervencija iznose 1420000 eura. Istaknuto je to na skupštini Vatrogasne zajednice Grada Kutine.
Predsjednik Slavko Špičak zahvalio je svim vatrogascima okupljenima u zajednici na njiovom doprinosu u zaštiti građana i osobito na pomoći u proteklom razdoblju koje su obilježili potresi, poplave i olujno nevrijeme. Samo u srpnju prošle godine uslijed orkanskog nevremena vatrogasci su bili na više od 700 intervencija kakob i pomogli građanima te sanirali štete i omogućili normalizaciju života.
Daniel Lipšanski, zapovjednik VZG Kutina rekao je kako „Profesionalni vatrogasci u zajednštvu s dobrovoljnim vatrogascima rješavaju sve potrebno kako bi se osiguralla sigurnost sugrađana.“ Vatrogasna zajednice Grda Kutine okuplja jednu profesionalnu vatrogasnu postrojbu, 17 DVD-ova te 3 DVD-a koja su zbog nedostatka ljudi neaktivna: Gojlo, Batina i Mikleuška. U Petrokemiji je aktivna jedna profesionalna vatrogasna postrojba i jedan DVD. Ukupno je na području Grada Kutine 2416 članova gradske vatrogasne zajednice. Vatrogasci redovito vježbaju, sudjeluju na obukama i edukacija istakno je zapovjednik. Dodao je kako će se tako i nastaviti i uložiti dodatni napori u opremanju vatrogasaca kako bi bilo još uspješniji u intervencijama i pomoći građanima. Naglasio je i važan doprinos vatrogasaca u društvenom životu Grada i naselja na području grada.
Kutinski su vatrogascima čestitali i zahvalili: Mijo Brlečić, predsjednik VZ SMŽ, Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine, Mario Paluh, pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika RH, Ivan Celjak, župan SMŽ i saborska zastupnica Marijana Petir.