Noć knjige 2024. u kutinskoj Knjižnici

Kutinska knjižnica raznovrsnim programom sinoć je obilježila Noć knjige. Gost programa bio je putopisac i reporter Hrvoje Ivančić koji se na matineji družio s djecom predstavljajući im slikovnicu „Amadej“. Interaktivna promocija oduševila je najmlađu publiku, znatiželjnu i punu pitanja za autora.

 Uslijedila je promocija knjige „Iza mjesečevih planina“ tijekom koje su posjetitelji mogli saznati sve o Kongu u kojem je autor boravio u više navrata. Publika je sa zanimanjem pratila priču o nerazvijenoj zemlji punoj korupcije i političkih problema, no istovremeno i zadivljujućih ljepota prirode te u ekonomskom smislu neiskorištenog potencijala u korist svojih stanovnika.

  Uslijedio je PUB kviz u kojemu su se natjecali aktivni kvizaši. Titulu pobjednika odnijela je skupina „Non plus ultra“.
  

I ove godine Knjižnica tijekom Noći knjige daje mogućnost vraćanja posuđenih knjiga bez zakasnine, te popust na učlanjenje u Knjižnicu koje je iznosilo svega 3 eura za cijelu godinu.


 „Smisao ove manifestacije je poticanje ljudi na čitanje.  Svake godine uoči Noći knjige provodi se i istraživanje o čitanju u Hrvatskoj i rezultati nisu dobri. Ovogodišnji podaci govore da u Hrvatskoj 61% građana godišnje ne pročita niti jednu knjigu. Zato je svaka promocija knjige, predstava i sve što organiziramo za djecu i odrasle usmjereno na važnost knjige i čitanja za cijelo društvo“ zaključila je ravnateljica Knjižnice, Suzana Pomper.
U ime Grada Kutine Noći knjige prisustvovala je pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti, Kornelija Marošević. (foto: gp; knjiznica)