Godišnja skupština Ogranka Matice hrvatske Kutina

Ogranak Matice hrvatske Kutina u Muzeju Moslavine održao je redovnu godišnju skupštinu.
Predsjednica Ogranka Matea Paripović zahvalila je svima što su svoje vrijeme i ideje utkali u djelovanje ogranka te najavila nastavak redovnih aktivnosti poput pjesničkih susreta Grozdovi i stihovi, sudjelovanje u obilježavanju Dana Grada Kutine, Kutinske dane znanosti i umjetnosti, Budućnost na rubu močvare 2025., nastavak izdavačke djelatnosti te razna predavanja i gostovanja. Također, najavljena je podrška kutinskom slikaru Želimiru Šišku u vidu tiskanja kataloga za potrebe nadolazeće izložbe.

 Ogranak će u 2024. nastaviti izdavati svoj časopis Moslavačko zrcalo kojemu je urednik Dražen Kovačević te su pozvali sve da se priključe svojim radovima. „Svi članovi su pozvani istaknuti svoje ideje, a svi koji žele biti članovi slobodno se mogu uključiti u rad Matice Hrvatske na način da prvo ispune pristupnicu koja se nalazi na mrežnim stranicama.

 Nakon radnoga dijela nazočne su pozdravili saborska zastupnica Marijana Petir, te predstavnici gradova Kutine i Popovače, direktor razvojne agencije MRAV Tomislav Kojundžić i predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec. U ime Društva hrvatskih književnika SMŽ potporu radu Ogranka u Kutini dao je predsjednik Siniša Matasović. U glazbenom dijelu programa nastupio je ženski vokalni sastav Kutinske dunje.