Dan planeta zemlje u Moslavini – biciklima i hodanjem po Moslavačkoj gori

Dugo najavljivan dvodnevni program uz Dan planeta Zemlje koji se trebao održati 20. i 21. travnja u organizaciji Turističke zajednice Grada Kutine djelomično je otkazan zbog kiše. Prvi dan biciklijade koji se trebao voziti s Trga kralja Tomislava do jezera Bajer nije mogao biti održan, te je zainteresiranim biciklistima pružena alternativna mogućnost vožnje do jezera Mikleuška u nedjelju 21. travnja.

Tako je nedjelja bila ujedno i središnji dan ove manifestacije koja je okupila planinare i extremne bicikliste na jezeru Mikleuška. Obzirom na hladno vrijeme, odaziv biciklista i planinara koji se se vozili odnosno hodali po Moslavačkoj gori bio je sasvim dobar.

Utrenirani biciklisti vozili su po Moslavačkoj gori i uživali u vidicima, dok su planinari Dan planeta Zemlje obilježili hodanjem poučnom stazom Crkveni jarak.


  Druženju u prirodi pomogli su sponzori manifestacije te je za sve sudionike bio osiguran planinarski grah, piće, peciva, voće… Iz Turističke zajednice ističu kako su, obzirom na neočekivane vremenske prilike, zadovoljni što je događaj ipak ujedinjen u jedan dan u kojem su im uvelike pomogli njihovi partneri Planinarsko društvo Yeti i Biciklistički klub Kutina. (foto: Planinarsko društvo Yeti i Biciklistički klub Kutina)