U Kutini održano PH u boksu – Anđelina Filipović i Inga Štajcer zlatne

U kutinskom Sportskom centru, pod pokroviteljstvom Grada Kutine, održano je HP za mlađe seniore i seniorke, te mlađe dobne uzraste žena u boksu. U četverodnevnim izlučnim borbama dobiveno je 29 državnih prvaka.
 Natjecanje je službeno otvorio kutinski gradonačelnik Zlatko Babić. Tom prilikom predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak uručio je priznanja gradonačelniku Babiću i direktoru Sportskog centra Renatu Habeku, te Sisačko moslavačkoj županiji koji su pokazali veliko razumijevanje za organizaciju tako opsežnog natjecanja.
 U sva četiri dana pokazane su odlične i dinamične borbe, koje su sigurno zadovoljile pažnju gledateljstava.
Kutinčani s ovog natjecanja s razlogom slave dvije zlatne medalje Anđeline Filipović i Inge Štajcer.
„Juniorka Anđelina Filipović je u jednoj svojoj furioznoj borbi svladala vrlo dobru Barbaru Princip iz Slavonskog Broda. Svojim snažnim krošeima prisilila je Barbaru Princip na prekid borbe u drugoj rundi. Time si je osigurala i daljnji napredak u reprezentaciji hrvatske. Anđelina je ovom borbom pokazala svoj vrlo visoki kapacitet koji bi trebao u daljnjim nastupima doći do još jačeg izražaja. Kadetkinja Inga Štajcer je u -42kg svladala prekidom Vučković Milu(Pedator)već početkom druge runde. Inga se u borbi postavila vrlo sigurno dobro povezujući kombinatoriku direkta i aperkata, na koje Mila nije imala odgovor. Ovo bi za Ingu mogao biti vrlo dobar start za nastup na europskom kadetskom prvenstvu. Ujedno je Inga proglašena i najboljom kadetkinjom prvenstva. Naša najbolja natjecateljica Agata Štajcer nije imala nažalost protivnice u -63kg,te je zadržalo prvo mjesto bez borbe, i kao reprezentativka će i dalje nastojati za Hrvatsku izvući najbolji rezultat što može“ ističe u svom izvješću trener Josip Cerovec.   Cjelokupno prvenstvo je proteklo u jednom fer i sportskom nadigravanju, zahvaljujući trenerima i natjecateljima. Krajem četvrtog mjeseca Kutina će još jednom ugostiti najbolje hrvatske boksače U22(do 22.godine starosti i juniore).