Spremni za nove izazove

DVD Husain bilo je najaktivnije društvo u pomoći građanima i sanaciji štete nastale u olujnom nevremenu prošlog ljeta na području Vatrogasne zajednice Grada Kutine. Rečeno je to na 92. redovnoj godišnjoj skupštini DVD-a Husain.
Zapovjednik društva Igore Benčić istaknuo je kako društvo okuplja 131. člana. „10 operativnih članova bili su nositelji više desetaka intervencija. DVD Husain bio je desna ruka JVP Kutina u intervencijama uslijed olujnog nevremena.“ Zapovjednik je pohvalio članove DVD-a Husain na požrtvovnosti, humanosti i predanosti pelmenitoj misiji vatrogasaca,
„Ponosni smo na nasljeđe i želimo da ova skupština bude početak novih ideja i novih ciljeva.“, naglasio je Zlatko Podhrađki predsjednik DVD-a Husain. Dodao je kako je društvo dobro opremljeno, redovito se vježba i sudjeluje na natjecanjima pa se to odrazilo i na uspješno sudjelovanje u intervencima. Nabavljeno je dosta nove opreme uz sufinanciranje iz EU fondova. „Najviše smo ponosni na našu djecu i mlade.“, rekao je predsjednik DVD-a Husain. U društvu su sada formirane 3 desetine djece. Oni i mladi sudjeluju redovito na vatrogasnim natjecanjima. Najveći uspjeh ostvaren je sudjelovanjem na Državnom natjecanju na Pagu.
U društvu će i dalje ustrajati u pomlađivanju, a u planu DVD-a Husain nakon gradnje nove garažei poligona za vježbanje te nabave dva nova vozila sada žele urediti još jedan poligon za vježbanje mladeži, urediti spremište i ogradu oko spremišta, nabavljati i dalje opremu.
„Spremni smo na nove izazove i ostajemo oslonac građanima kad godi im treba pomoći.“, poručio je predsjednik DVD-a Husain.
Na uspješnom radu i rezultatima DVD-u Husain čestitali su predstavnici prijateljskih društva te Zovnimir Rumbak u ime VZG Kutine te Robert Kolenc, u ime gradonačelnika Kutine.