Projekt Vrtko u Dječjem vrtiću Kutina

 U Dječjem vrtiću Kutina danas je održan rukometni trening u sklopu projekta Vrtko kroz kojega se djeca kutinskih vrtića od malih nogu imaju priliku upoznati s rukometom.


 Projekt Vrtko rezultat je suradnje Grada Kutine i Rukometnog kluba Moslavina u suradnji s Hrvatskim rukometnim savezom. Više o projektu ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina, Sandra Todorov:

„Mi smo jako sretni da smo uspjeli dobiti ovaj hvale vrijedan projekt jer svaka tjelesna aktivnost je dobra, obzirom da su nam statistike o pretilosti djece poražavajuće. Nakon što je komisija pogledala i ocijenila naše dvorane ušli smo u projekt u koji smo uključili dvije odgojne skupine i nastavljamo s nji do kraja kalendarske godine“ rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića.

 Kroz stručno vodstvo kutinski vrtićanci uče prve rukometne korake prilagođene svome uzrastu, uz igru s loptom, a uz stručno vodstvo trenera i trenerica. Kroz projekt će djeca dobiti sve potrebne rekvizite te će kroz igru razvijati ljubav prema sportu i tjelovježbi.

Što će se sve raditi kroz projekt rekao je nakon današnjeg treninga s djecom, trener Bruno Mikuličić, koji je i bivši rukometaš Moslavine:
„Projekt je dobar jer djecu navikavamo na sport od malih nogu. Djeca bi u nekoj određenoj dobi morala proći određene stvari i mi se na to koncentriramo. Upoznajemo ih s osnovama određenih sportova, atletike, gimnastike, rukometa“, rekao je trener.

 Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić došao je dati podršku realizaciji projekta Vrtko u Kutini:
„Grad Kutina se priključio tom projektu zajedno s 9 gradova u Republici Hrvatskoj i drago nam je da nas je Hrvatski rukometni savez prihvatio kao kandidata za ovaj projekt. Kroz njega se financiraju i profesionalni instruktori za rukomet u dječjem vrtiću, no krajnji je cilj da djeca vježbaju motoriku i da im se sport približi u što većoj mjeri“, rekao je gradonačelnik.  

Treningu su prisustvovali i predstavnici RK Moslavine, ravnatelj Sportskog centra Kutina Renato Habek i direktor RK Moslavine Boris Gutrung.