Obilježena 34. obljetnica GO HDZ-a Kutina

Gradska organizacija HDZ-a Kutina obilježila je 34. obljetnicu na kojoj su se u Hotelu Kutina okupili članovi i simpatizeri ove stranke.

Kao i svake godine obljetnicu kutinskom ogranku dolaze čestitati članovi HDZ-a sa svih razina, te su tako ove godine obljetnici, među ostalima, nazočili glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić, ministar Marin Piletić, zamjenik župana Mihael Jurić, kao i europarlamentarac Tomislav Sokol.

Svečanu sjednicu intoniranjem himne otvorio je ženski vokalni sastav Kutinske dunje, a dobrodošlicu u ime domaćina izrazio je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Kutina, Ivan Crnac. 

  Kako je rekao, kutinski ogranak HDZ-a, koji je na vlasti sa svojim koalicijskim partnerima, učinio je tijekom proteklog razdoblja puno za Kutinu s ciljem da Kutina bude ugodnije mjesto za život, te nabrojao izvedene projekte. Dodao je da stranka u Kutini ima tendenciju rasta i da im stalno prilaze novi članovi koji su prepoznali njihov rad. Što se tiče priprema za izbore, Crnac ističe da je stranka spremna, jer kontinuirano radi, pa ih izbori ne mogu iznenaditi.

  U ime sisačko moslavačkog župana Ivana Celjaka, predsjednika županijske organizacije HDZ-a, obljetnicu je čestitao njegov zamjenik Mihael Jurić. Istaknuo je kako je kutinska organizacija HDZ-a vrlo važna za županijsku organizaciju, te se sjetio dana slave u Domovinskom ratu pozdravljajući posebno sve one koji su u njemu sudjelovali. “Kutina je najrazvijeniji grad u županiji i nadam se da će i dalje tako biti i da će i dalje kvalitetno raditi i osluškivati narod, jer ako budu bliski narodu i slušali njihove osjećaje on će im pokloniti povjerenje”, zaključio je Jurić.
 


Budući da se bliže izbori za Europski parlament o svojim iskustvima u radu govorio je Tomislav Sokol, europarlamentarac koji je krenuo iz ove izborne jedinice stekavši povjerenje ovdašnjih birača. Govorio je o važnosti ravnopravnog sudjelovanja Hrvatske u EU parlamentu i rekao da je spreman nastaviti rad u Briselu, gdje će braniti nacionalne interese Hrvatske, ukoliko dobije povjerenje građana.


 Ministar rada i mirovinskog sustava, Marin Piletić, čestitao je rođendan Organizaciji HDZ-a u Kutini  ističući kako netko tko 34 godine obilježava obljetnicu, iza sebe ima ljude, program, ciljeve i rezultate.

Iskoristio je ovu priliku osvrnuti se na prosvjed na Markovu trgu koji je organizirala ljevica, nazivajući ga bezidejnim. “Imali su priliku ponuditi rješenja za Hrvatsku dva puta na parlamentarnim izborima i nisu u tome uspjeli, niti na državnoj razini, niti ovdje u Kutini. Kada su naši građani vidjeli njihova postignuća brzo su im se zahvalili”, istaknuo je Piletić.

 Glavni tajnik stranke Krunoslav Katičić čestitao je kutinskom ogranku na dugogodišnjem radu. Podsjetio je u svom govoru na temelje stranke i baštinu dr. Franje Tuđmana. Govorio je i o tome kako je HDZ stranka koja ima piramidalnu strukturu i koja cijeni rad svih svojih organizacija, od županijskih, do gradskih organizacija, jer svi imaju važnu ulogu za stranku u cjelini.

     Proslava obljetnice je završila pjesmom Kutinskih dunja.