Izložba fotografija Martine Prochazka Kovačić

Nakon 7 godina Martina Prochazka Kovačić ponovno izlaže svoje fotografije. Posljednja njezina izložba “Poznata lica iz susjedstva” okupila je velik broj Kutinčana u caffe baru Argentina gdje je svojim fotografskim okom nastojala naći sličnosti između popularnih lica i Kutinčana.
   Ovaj puta tema izložbe bila je “Ljubav” stoga je cijela izložba bila posvećena trenucima koji za nju nose ljubav u svojoj suštini.

Izložba je otvorena u prostoru Zajednice Talijana Dante Moslavina, udruge s kojom ju veže višegodišnje prijateljstvo. Pjesme Zbora Zajednice Talijana pod vodstvom Dalibora Prochazke i u suradnji s Jasenkom Horvatom na harmonici, učinile su atmosferu ugodnom, kao dobar ambijent za neformalan pozdravni govor predsjednice Zajednice Talijana Dante Moslavina, Mariete Di Gallo.

Pozdrav Martini, svim prijateljima Zajednice i posjetiteljima izložbe Marieta di Gallo izrazila je uz čašu kvalitetnog moslavačkog vina čija je prezentacija pratila cijeli događaj.
  

Martina Prochazka Kovačić obratila se s nekoliko riječi kojima je objasnila dugu pauzu tijekom koje je obitelj obogaćena za dvoje djece i uz šalu konstatirala da se “vraća na tračnice”, aludirajući na svoju drugu ljubav, fotografiju. Pokazuju to i crno bijele fotografije o čijim je kompozicijama i tehničkim detaljima na video zidu govorio Darko Ričko, sisački fotograf s londonskom adresom, poznat Kutinčanima koje zanima ovakva vrsta umjetnosti.

Motivi fotografija su različiti, uključuju i članove obitelji, djecu….Prikazi su to trenutaka u kojima nema brzine, osjećaju se naglasci na produhovljenost, toplinu pružene ruke i težnju da se takvi trenutci sačuvaju.

Sponzori izložbe bili su kutinske vinarije Seletković, klet Romić i Glavica, čije je autohtone sorte posjetiteljima predstavila Ivana Gelo Seletković.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Kutine Zlatko Babić koji je Martini poželio puno uspjeha u njezinom daljnjem bavljenju fotografijom.