HZZ PU Kutina predstavio Mjere aktivne politike zapošljavanja u 2024.

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Kutina danas je u Poduzetničkom inkubatoru predstavio Mjere za zapošljavanje u 2024. godini.

„Zavod već duže vrijeme provodi ove mjere, međutim svake godine imamo nešto novo. Tako nam je ove godine naglasak na provođenje mjera zapošljavanja u zelenim i digitalnim djelatnostima, te promocija mjera za zapošljavanje ranjivih skupina. Novost je upravo ta ranjiva, teško zapošljiva skupina, za koju poslodavci mogu dobiti 100% iznos potpore. Kao i prošle godine nastavlja se potpora za Sisačko moslavačku županiju koja više nije u 100% iznosu, ali je još uvijek povoljnija u odnosu na redovne potpore i iznosi oko 75% bruto 1 plaće za zaposlenika“ najavila je predstojnica Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Sonja Đozo Repić.


Mjere aktivne politike zapošljavanja detaljno je predstavila voditeljica Odjela za aktivne mjere politike zapošljavanja, Marija Dudaš, dok je Vlatka Mihalke voditeljica Odjela za rad s poslodavcima informirala poduzetnike o novostima, među ostalim i o vaučerima HZZ-a.


   – Grad Kutina pozdravlja sve mjere HZZ-a, naglasio je tom prilikom pročelnik za gospodarstvo Hrvoje Krmelić, koji je naveo koje su to mjere kojima Grad nastoji doprinijeti razvoju poduzetništva na području Kutine. Među njima ističe direktne potpore za novozaposlene osobe, ulaganja u opremu i turističku infrastrukturu, za što je Grad Kutina ove godine izdvojio oko 100.000,00 eura. Grad provodi i mjere kroz druge potpore kao što su potpore za infrastrukturu, povlaštene cijene zemljišta u poslovnim zonama i naknade za pokretanje investicija, ali i kroz potporne institucije, Razvojnu agenciju MRAV koja pomaže poslodavcima da povuku sredstva iz nacionalnih i EU fondova.

Iz HZZ-a PU Kutina zadovoljni su s interesom za ove mjere u proteklom razdoblju, a prošle godine imali su tri puta više odobrenih zahtjeva, dijelom i zbog toga jer su potpore bile u 100% iznosu pa su to poslodavci iskoristili.

  Među poduzetnicima prisutnim na današnjem predstavljanju mjera bile je i Lejla Karažija iz tvrtke K&K EURO PROJEKT koja je pozdravila mjere HZZ-a. Kako je istaknula, one poslodavcima olakšavaju isplatu bruto dohodaka čime im pomažu da budu konkurentniji na tržištu i zaposle dodatnu radnu snagu. Njihova tvrtka koristila je i poticaje Grada koji im je pomogao u kupnji hale putem subvencioniranja kamatnih stopa za tu investiciju.
 Više informacija o mjerama aktivne politike zapošljavanja možete pronaći na mrežnim stranicama HZZ-a PU Kutina:  http://: https://mjere.hzz.hr/katalog-mjera/mjere-aktivnog-zaposljavanja/