Fašnik u Kutini; Republika trajala 6 sati

Fašnik u Kutini ove je godine, usprkos najavama kiše, uspio završiti uz lijepo vrijeme, u dobrom raspoloženju i zabavi na Trgu dr. Franje Tuđmana. Turistička zajednica u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem potrudila se tematski zaokružiti događaj pričom Alisa u zemlji čudesa, što su pratili kostimi i pomno razrađena scenografija i program.


  Kako je istaknula direktorica TZ Grada Kutine, Ivana Grdić, fašnik se posljednjih godina sve više profilira kao fašnik u kojem sudjeluju djeca i mladi, iako ima i odraslih skupina.
 

„Ove godine smo nastojali unaprijediti manifestaciju nizom noviteta. Imamo temu Alisu u zemlji čudesa kojoj su se  i djeca iz vrtića su prilagodila tako da su i njihove maske dio priče. Bilo je puno ljudi uključeno u pripremu ovoga događaja iza kojega leže mjeseci zajedničkog rada. Hvala im svima na tome“, rekla je Ivana Grdić.
  Od gostiju izvana uz Dječji vrtić Jasenovac doputovale su i maškare iz Đakova.

U programu su sudjelovali učenici i zbor Osnovne glazbene škole, mažoretkinje Grada Kutine, polaznici akrobatskog rock plesa, do raznih animatora, a sve uz ugostiteljsku fašničku ponudu u kojoj su dominirale krafne, ali i kuhano vino.


Povorka je prošetala gradom, odmah po preuzimanju ključeva koje je gradonačelnik Zlatko Babić, prerušen u ludog klobučara, uručio fašničkom predsjedniku Ivanu Groznom Smuku.  

Nakon prolaska povorke, uz zvukove Gradskog puhačkog orkestra Krešimir, skupine su se predstavile na središnjoj pozornici uz program kojega su za ovu priliku pripremile.

Fašnička republika trajala je kraće nego ikada, jer je odmah nakon nastavka zabave na Fašniku u Kutinskom selu, u organizaciji NK Lokomotive, fašnik bio spaljen. No i tamo je održana tradicionalna dječja zabava pod maskama uz nagrađivanje najboljih maski, te zabava za odrasle. ( foto RMK; fb Zlatko Babić)
Više fotografija na poveznici:https://web.facebook.com/RadioMoslavina