Uređenje društvenog doma u Husainu

Zpaočelo je unutrašnje uređenje društvenog doma u Husainu. U iduća 4 mjeseca bit će uređena velika dvorana i kuhinja, spušten strop, uvedena led rasvjeta, ugrađeno sustav grijanja i hlađenja te će biti saniran i pod. Rekao je to Mišel Novosel, voditelj projekta koji se sufinancira europskim sredstvima iz Programa ruralnog razvoja.

Mišel Novosel, voditelj Projekta uređenja društvenog doma Husain

Na društvenom domu u Husainu prošle je godine zamijenjen krov. Uređenjem unutrašnjosti dobit će se prostor koji će zadovoljiti sve potrebe građana i organizacija civilnog društva koje koriste dom pa su mještani Husaina vrlo zadovoljni, rekao je Vlado Kurečić, prjedsjednik VMO Husain.

Vlado Kurečić, predsjednik VMO Husain

Obnova doma u Husainu sufinancira se iz LAG natječaja LAG-a Mosalvina. Nakon izgradnje dječjeg igrališta u Kutinskoj Slatini, drugi je to projekt na području Grada koji se sufinacira na taj način. Anica Lenart, voditeljica LAG-a Mosalvina najavila je kako će uskoro biti raspisan i novin LAG natječaj za sufinciranje projekata društvene infrastrukture.

Anica Lenart, voditeljica LAG-a Moslavina

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić podsjetio je kako se Grad Kutina pridržava plana pbnove drutšvenih domova u naseljima na području grada pa su tako obnovljeni krovovi na dva doma i uvodi se centralno grijanje u dva doma.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Uređenje unutrašnjosti društvenog doma u Husainu treba biti dovršeno do veljače iduće godine.