Spomendan brata Bonifacija

126. obljetnica smrti Slube Božjeg brata Ivana Bonifacija Pavletića obilježena je misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Marije Snježne u Kutini. Misu je predslavio fra Tomislav Glavnik, ravnatelj Hrvatskog Caritasa.
Pozdravljajući vjernike i svećenike koji su sudjelovali u misnom slavlju kutinski župnik Vladimir Hren istaknuo je kako je ovo misno slavlje posvećeno i hrvatskim braniteljima uz Dan branitelja Grada Kutine.
U ime Povjerenstva za širenje glasa svetosti brata Bonifacija Biserka Šmit živi vrlo aktivna kršćanska zajednica koja želi dati od sebe uvijek više. Upravo im je sluga Božji Bonifacije Ivan Pavletić primjer i poticaj u svakodnevnom životu i u pronošenju glasa o bratu Bonifacija kako bi uskoro bio proglašen blaženim.
Propovjednik, fra Tomislav Glavnik u svojoj je propovijedio naglasio kako i mala djela mogu biti velika djela. „Brat Bonifacije krenuo je u svijet sa željom da popravlja cipele. Popravljao je ljudske duše i svijet i umro je na glasu svetosti. Malim djelima doprinijet ćemo da brat Bonifacije bude uzdignut na čast olatara.“, poručio je fra Tomislav Glavnik.
Vodeći se primjerom brata Bonifacija i slijedeći njegov put vjernici su prikazali molitvu i kod njegove biste u Crkvenoj ulici sa nakanom pronošenja glasa o njegovoj svetosti i proglašenja blaženim.