Izložba uz Dan branitelja Grada Kutina

„Odlikovanja Republike Hrvatske i tijekom Domovinskog rata“, naziv je izložbe u Galeriji Muzeja Moslavina koja je otvorena uz Dan branitelja Grada Kutine. Izložba prikazuje odlikovanja Republike Hrvatske iz zbirke obitelji Kovačević. „Dr. Dražen Kovačević poznati je znanstvenik, autor knjiga i istraživač moslavačke povijesti.“, rekla je Jasmina Uroda Kutlić, ravnatlejica Muzeja.

Jasmina Uroda Kutlić, ravnateljica Muzeja Moslavine Kutina

     Dr. Dražen Kovačević zahvalio je obitelji, jer kako je rekao bez njegove supruge, kćeri i sina ne bi bilo ni ove zbirke. Zbirka ordena koju su skupili za njega ima veliku sentimentalnu i domoljubnu vrijednost.

dr. Dražen Kovačević, kolekcionar

Hrvatski ordeni i odlikovanja izrađuju se od srebra, zlata i pozlate te su ih kreiralipoznati hrvatski uzmjetnici.. Zato su odlikovanja uz čast zaslužnim pojedincima i kao simbol državnosti dali i veliki doprinos identitetu Hrvatske.

dr. Dražen Kovačević, kolekcionar

„Dr.Kovačević i njegova obitelj čuvaju spomen na slavnu nedavno povijest i ovo je blago Popvače, Kutine i cijele SMŽ“ rekao je Ivica Valent, ravnatelj Kulturno-povijesnog centra SMŽ.

     Željko Tomičić, izaslanik gradonačelnika Kutine zahvalio je Muzeju i dr. Kovačević što i ovom izložbom odaju počast i  zahvalu hrvatskim braniteljima.