24. IT kup u kickboxingu „Kutina open 2023.“ – jedan od najboljih u Europi

U Kutini je uspješno održan 24. internacionalni kup u kickboxingu „Kutina open 2023.“ Kup je o9držan u dvorani Sportskog centra Kutina pod pokroviteljstvom Grada Kutine, Sisačko-moslavčke županije, Zajednice sportskih udruga grada Kutina i saveza SMŽ. Kako izvještavaju iz Kickboxing kluba Kutina riječ je o jednom od najboljih ovogodišnjih europskih kickboxing natjecanja. Natjecalo se 548 natjecatelja u 703 starta iz sedam europskih zemalja: Slovenije, BIH, Mađarske, Bugarske, Njemačke, Slovačke i Hrvatske.
Natjecanje je otvorio kutinski gradonačelnik Zlatko Babić koji je sa suradnicima prisustvovao ovom sportskom događaju, a prisutnima se obratio i zamjenik župana Mihael Jurić.    Izvješće s natjecanja potpisuje predsjednik KBK Kutina Josip Cerovec:


„Natjecanje vrlo uspješno vodio delegat natjecanja Romeo Deša s glavnim sucem natjecanja Borisom Pavičićem. Ekipu prve pomoći vodio je dr. Petar Radaković. Natjecanja su se odvijala na 5 tatamija i ringu. U osmosatnom natjecanju vodile su vrlo interesantne borbe po svim borilištima. Naravno, da su se najatraktivnije borbe vodile u ringu u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji u K1.style. Borci su pokazali doista jako dobru pripremljenost u ovoj najtežoj ringovnoj disciplini.Ništa manje nisu bile interesantne borbe na tatamijima, gdje se uz bučno navijanje borilo za svaki bod.
Dvorana je tijekom cijelog dana bila popunjena s više od tisuću natjecatelja i posjetitelja što je natjecanju dodavalo novi borilački čar.
U cijeloj toj borilačkoj priči važno je napomenuti, u skoro 700 borbi i nije bilo težih povreda, da su se natjecatelji s trenerima ponašali vrlo fer i sportski, nije bilo prigovora na suđenje i slično, što je završilo vrlo lijepim prijateljstvima i druženjem.

Iz svega toga proizišli su i sportski rezultati, gdje su domaćini imali najviše uspjeha i osvojili trofej pobjednika. . Osvojili su ukupno 10 Z, 7S, 11 bronci.

Zatim slijede klubovi: 2.Jastreb-prošlogodišnji pobjednik..(7z,6s,11b) 3.SC Radulov(Bugarska) 7z,6s,4b:

4.Guard steltrans klub kickboxing Košice (S) SVK: 5.Bajnai kick-boxing es Szabadido Sportegyesulet (H) 6z,2s,2b: 6.Moslavac-Popvača 5z,6s,4b.i tako redom 72mjesta(svevidljivo na portalu u statistici.

Za najbolje natjecatelje turnira su proglašeni: Pf-YC-FT-Tena Kačmarčik (ŠKBK KUTINA)

PF-YC-M Anzić Ivano(TIGAR-KARLOVAC)

Pf-OC-M Bozhinov Plamen(Martial Arts Team(GER)

PF-OC-F Maša Širanović(Jastreb)

Pf-J-M Teo Grgić (KBK 2002 ODŽAK BIH)

Pf-J-F Ramakic Ajana(ZINO-BIHAĆ)

LC-OC-M Bezahinov Plamen(GER)

LC-OC-F Hudin Elena(ORMOŽ)

LC-J-M Lovro Žamarija(Jastreb)

KL-OC-M Ganjgo Benjamin (K. B. S. GOLDEN LOVE-TEŠANJ)

KL-OC-F Gal Eva (SLATINA)

KL-J-M Nikolić Ivan Pavao(Moslavac-Popovača),

K1 STYLE-J Bacelic Lukas(Petar Krešimir-Zadar)

K1 STYLE-S Hodžić Amar(Barada sport Hvarang-Maribor),

Pošto su neki najbolji proglašeni natjecatelji prije otišli kući naknadno će im biti uručeni trofeji.

Ukupno uzeto, 24.IT u kickboxingu je završen vrlo uspješno zahvaljujući učesnicima na još jednom vrlo strpljivom i sportskom ponašanju. Već od sada pripremamo 25.IT jubilarni turnir gdje će biti niz novina i iznenađenja za sve natjecatelje i klubove od nagradnog fonda i slično“, rekao je Josip Cerovec uz zahvalu svim sudionicima i podupirateljima ovoga natjecanja.