RK Moslavina u pripremama za novu sezonu; 1. mjesto na turniru u Bjelovaru

Nakon ostvarenog cilja u sezoni 2022./2023. i ostanka u Paket24 Premijer ligi, rukometaši RK Moslavina krenuli su početkom kolovoza sa pripremama za novu sezonu u najelitnijem hrvatskom rukometnom natjecanju. „Izuzetno duga, naporna i zahtjevna sezona ostavila je traga na igračkom kadru te je dvomjesečna stanka bila dobrodošla kako bi igrači odmorni i spremni dočekali početak priprema za nove i velike izazove.                                                                                                            
U sezonu 2023./2024. ulazimo bez nekoliko kvalitetnih igrača, koji su dali veliki doprinos u ostvarenju ciljeva Kluba u protekloj sezoni (Vozab, Sorić, Kligl, Njegovan,Šušnja). S nadom ponovne suradnje, ovim im se putem zahvaljujemo na velikom trudu i odricanju te na lijepim trenucima provedenim u Klubu“, istaknuo je direktor kluba Boris Gutrung.
Kako bi se nadomjestio odlazak spomenutih igrača, klub je morao pojačati igrački kadar s kvalitetnim pojačanjima.  „Najviše nas raduje uspješan povratak na parket ,od ozljeda oporavljenih, domaćih igrača (Barta,Kristić) te povratak još jedne domaće uzdanice (Zakić). Kutinski povratnički kadar zaokružen je postavljanjem D.Požara za trenera 1. ekipe. 

U nadolazećoj sezoni ,priliku da kao igrači RK Moslavina osjete pravu rukometnu atmosferu u kutinskoj dvorani, dobili su Daniel Vusić-lijevi vanjski,Stipe Purić-golman, Darko Krndelj-desno krilo i Saša Petrović-srednji vanjski, pristigli iz RK Sesvete i RK Arena Pula“, dodaje Gutrung.

Trenutni igrački kadar za sezonu 2023./2024. čine: Lukes, Horvat,Mihaljević, Vidoš, Barta, Negran, Malec, Kajzogaj, Aramić, Šehić, Lukačec, Daničić, Leskarac, Čiček, Purić, Gorčan, Kristić, Frdelja, Zakić, Petrović, Vusić, Krndelj.

1.mjesto na turniru u Bjelovaru-pobjede nad RK Bjelovar i RK Borac BL  
Pripreme se većim dijelom odrađuju u Kutini, u prijepodnevnom i večernjem terminu , uz korištenje atletske i trim staze, teretane, bazena i dvorane te odigravanja prijateljskih i KUP utakmica.  

Uvod u pripremni kondicijski dio, koji uključuje trčanje, teretanu, vježbe izdržljivosti i rad sa loptom, provodi se prema ranije utvrđenom Planu i Programu stručnog stožera (Požar, Adamović, Šepak, Gutrung). Prema istom odigrane su slijedeće prijateljske i KUP utakmice:                                   

19.08. RK Požega – RK Moslavina (turnir Slatina) 14 : 19     
19.08. RK Slatina – RK Moslavina (turnir Slatina)  30 : 30    
23.08. RK Petrinja – RK Moslavina ( KUP )    23 : 33  
25.08. RK Bjelovar – RK Moslavina (memor.turnir Bjelovar) 26 : 30                                                                                  
26.08. RK Moslavina – RK Borac Banja Luka (turnir Bjelovar) 28 : 27

Osvajanjem 1. mjesta na jučer završenom memorijalnom turniru „Vladimir Smiljanić-Babura“ u Bjelovaru, posebno raduju obje pobjede, prva protiv domaćina RK Bjelovar, a druga u finalu, isto protiv kluba sa bogatom poviješću RK Borac Banja Luka, iz razloga što je prezentirana izuzetno borbena i kvalitetna igra RK Moslavina, sa ozbiljnim pristupom i angažmanom cijele ekipe. To je na kraju rezultiralo osvajanjem 1.mjesta na turniru. Svakako treba istaknuti da je za najboljeg igrača i strijelca na turniru izabran igrač RK Moslavina Daniel Vusić.

U preostala dva pripremna tjednapred početak prvenstva očekuje nas prijateljski ogled sa RK KTC-om i jedna KUP utakmica.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                          01.09. RK Moslavina – RK KTC KTC   
06.09. RK Sisak/RK Dugo selo – RK Moslavina (KUP)                                                                
 09.09. RK Zagreb – RK Moslavina –1. kolo Paket24 Premijer Lige                  
 16.09. RK Moslavina – RK Osijek – 2. kolo Paket24 Premijer Lige