Jimmy Stanić & The Boys – oduševili kutinsku publiku

U kutinskom Domu kulture sinoć je održan koncert na kojem je nastupio popularni Stjepan Jimmy Stanić. Pratio ga je jazz sastav The Boys koji čine vrhunski jazz glazbenici Nenad Jura Vrandečić na kontrabasu, Mario Igrec na gitari te Hrvoje Galer na klaviru.

Koncert u organizaciji Udruge Coma uspio je privući posjetitelje svih generacija koji su napunili dvoranu, a mnogi i zapjevali s doajenom hrvatske jazz i zabavne glazbe.  

Jimmy Stanić u siječnju je napunio 94 godine i održao koncert od sat i pol te s jednim bisem završio ovu kulturnu večer. Uživati se moglo kako u poznatim svjetskim jazz uspješnicama, tako i u poznatim Jimmijevim pjesmama, no i u njegovim šalama u kojima s ironijom opisuje današnje društvo. Žal za starim Zagrebom Jimmy najbolje opisuje u pjesmi „Zagrabi Mando, zagrabi“, a njegova ljubav prema Zagrebu proizlazi iz svega što pjeva i govori.

Uz Jimmija, nastupila je i njegova supruga Barbara, a u duetu je publika dobila upravo ono što je i očekivala od ovog poznatog zagrebačkog para. Dvosmjerne škakljive šale, te osjećaj ljepote zajedničkog života, podržavanja i razumijevanja.
 

Odlična jazz kulisa svakako je dala snagu ovom koncertu koji je Kutinčanima priredio još uvijek aktivan pjevač. Da i u ovoj životnoj dobi može lako ispuniti dvorane pokazao je i njegov sjajan koncert u zagrebačkoj Tvornici za Valentinovo, a da ga osim Zagrepčana vole i u drugim dijelovima Hrvatske pokazao je sinoćnji koncert u Kutini. Britkog uma Jimmy se šalio sa životom na svoj osebujan način, a njegov stil zauvijek će ostati prepoznatljiv.