Antenski sistem na Betlehemu Radio kluba Kutina

Završen je projekt Radio kluba Kutina na kojem su vrijedno radili članovi kluba preko tri godine. Investicija je to od preko desetak tisuća eura koja je ostvarena natječajima, donacijama i vlastitim radom.
„ Radio klub 9A1FAB djeluje u Kutini neprekidno sedamdeset i više godina i ovo je poklon klubu za njegov sedamdeseti rođendan“ – rekli su nam to vrijedni članovi Kluba kojih je preko trideset.
Klub je prolazio kroz svoj životni put uz sve uspjehe i razne traume, ali na kraju se uvijek uz par najiskusnijih i najstarijih članova uvijek održao na životu i preživio sve probleme i trzavice.
Veliki značaj Klub je imao i u Domovinskom ratu na prvoj crti bojišnice pa tako i danas. Značajno je i to što je Klub opstao i prikupio nove snage koje su nastavile tamo gdje su stariji više nisu mogli u istoj mjeri sudjelovati..
Radio klub kontinuirano provodi edukaciju mlađih naraštaja što govori o tome da je budućnost Kluba siguna. Upravo i ovaj projekt antenskog sistema daje nam nadu da će se aktivnosti u Klubu nastaviti i još povećati. Ne govorimo ovo bez realnog razloga. Naime, ne tako davno u našem susjedstvu pa i glavnom gradu Republike Hrvatske desile su se velike katastrofe čemu smo i svi mi svjedočili. Tada dolazi do problema s napajanjem električne energije, prestanka rada telefona, interneta i svih današnjih modernih komunikacija, a znamo da se bez komunikacija ne može ni organizirati pravovremena pomoć ili zaštita.
Tada nastupaju radio amateri sa svojom opremom i uspostavljaju vezu po terenu zahvaćenom nepogodom. Povijest nam govori o bezbroj akcija tijekom domovinskog rata dokazalo nam je da su ti vrijedni članovi Radio kluba Kutina brzo priskočili u pomoć i uspostavili vezu i dojavili pravovremenu informaciju. Za ovakav način komunikacija i složenosti u radu potrebno je imati predznanje i vještinu, a tu vještinu garantirano mogu svi naučiti samo je važno biti uporan i strpljiv kao što su bili strpljivi. Članovi Radio kluba Kutina su svoju strpljivost i upornost primjenili i na projektu novog antenskog sistema koji su na kraju i dobili.
Slijedi još nabavka nove komunikacijske opreme jer ova oprema koja je u posjedu, starija je od dvadeset i više godina.
Antenski stup nije namijenjen samo za uspostavljanje veza u kriznim situacijama on je prije svega namijenjen za natjecanje radio amatera i nadamo se odličnim rezultatima u narednim natjecanjima kroz buduće vrijeme.
Radio klub zahvaljuje se donatorima : Županiji Sisačko – Moslavačkoj, Gradu Kutina, Županijskoj zajednica tehničke kulture Sisak, ZTK Kutina, Javnoj vatrogasnoj postrojbi Kutina, VALSIL d.o.o Kutina, Selk d.d. Kutina, TIM produkt Zagreb i svima u Radio klubu Kutina 9A1FAB .