Dan planeta zemlje u Moslavini 2023. – dvodnevno bicikliranje i planinarenje po Moslavačkoj gori

Turistička zajednica grada Kutine, Biciklistički klub Kutina i Planinarsko društvo Yeti Kutina proteklog su vikenda uspješno organizirali još jednu biciklijadu. Pratio ju je izuzetno lijep i sunčan dan s velikim brojem biciklista.


“Ovo je 19. po redu bicikijada i kao što vidite vrijeme je odlično tijekom cijeloga vikenda tako da ćemo moći bez problema održati sve dvodnevne planirane aktivnosti. Odaziv je više nego dobar, a svake godine dodajemo i nove sadržaje u ovu manifestaciju”, rekla je direktorica TZ Grada Kutine Ivana Grdić na startu manifestacije tijekom okupljanja na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini.


   Bicikliste je zabavljao Mario Petreković kako na Trgu tako i u Posjetiteljskom centru u Repušnici gdje je pripremljena okrijepa, za one koji idu na dužu rutu ali i zabava za obitelji kojima je ovo bio cilj kraće rute. Svi zajedno okupili su se na jezeru Bajer gdje je održano poslijepodnevno druženje uz zabavne sadržaje.
  

Još spremniji biciklisti drugoga su dana odvozili ekstremnu rutu po Moslavačkoj gori, gdje su se susreli s velikim brojem planinara koji su obišli staze Moslavačke gore, Belu crkvu, sve do najvišeg vrha Humke i vidikovca Vis. Druženje je nastavljeno na jezeru Mikleuška koje je sada i uređeno za posjetitelje.


 Dan planeta zemlje iz godine u godinu raste i postao je prepoznat događaj na karti hrvatskog, a ne samo moslavačkog turizma. Ako uz to spojimo i nastojanje da Moslavačka gora dobije status Geoparka može se reći da će to biti put još šireg predstavljanja Moslavine kao regije koja ima sve komponente za kvalitetan kontinentalni turizam.


   Gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić, zadovoljan je odazivom posjetitelja koje je ispratio na trgu dr. Franje Tuđmana, te naglasio kako je ovo jedna od najvećih manifestacija i turističkih atrakcija u Kutini. “Slijede nam Dani vina, zatim Petrovo koje ćemo obilježavati kao Dan grada, tako da će se svi građani moći uključiti u  zanimljive sadržaje koje im je pripremila Turistička zajednica s partnerima. Grad je tu da podrži planirane događaje i vjerujem da će svi pronaći nešto za sebe”, zaključio je gradonačelnik Kutine.