Tjedan cjeloživotnog učenja u tijeku

Pučko otvoreno učilište Kutina u sklopu tjedna cjeloživotnog učenja organiziralo je svakodnevne sadržaje za razne uzraste, a uključuje i tri radionice; engleskog jezika za djecu i odrasle, te francuskog jezika za djecu.
  U sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja održano je i predavanje „Učiti ili ne učiti- pitanje je sad“ psihologinje Tajane Sikaček.

Predavačica i mentorica na programu osposobljavanja za pomoćnike u nastavi u radu s učenicima s teškoćama na predavanju je govorila o cjeloživotnom učenju, učenju u kasnijoj dobi te motivaciji za učenje kod polaznika programa za pomoćnike u nastavi. Posebno je zanimljivo bilo čuti njenu gošću, gospođu Dudu, koja je govorila o tome kako se odlučila u mirovini krenuti na program za pomoćnike u nastavi te gdje i kako je pronašla motivaciju za učenje.


Jučer su održane zanimljive radionice pletenja ukrasa od papira, dok će sutra biti održana promocija nagrađenog romana „Knjiga puna sarma“ Nikole Kuzmičića, dobitnika nagrade Ponos Hrvatske.

Nikola Kuzmičić tom će prilikom predstaviti i knjige „I danas govorim“ te knjige „Kamen po kamen“. Promocija počinje u 18 sati u klubu Arcus