Sigurnost invalidnih i osoba treće životne dobi

Udruga slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ organizirala je predavanje za osobe s invaliditetom i građane treće životne dobi. Jedna je to od radionica u okviru projekta Zlatna Jesen udruge slijepih, rekao je Mario Merhaut, predsjednik Udruge slijepih Grada Kutine.

Mario Merhaut, predsjednik Udruge slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ

Predrag Fitnić, zapovjednik Policijske postaje Kutina pozdravljajući sudionike radionice istaknuo je kako je sretan što se radionica održava na Dan hrvatske policije i uoči Dana starijih osoba. „Ovo je predavanje zahvala za sve što se učinili za našu lokalnu zajednicu i izraz naše brige za vašu sigurnost.“, poručio je zapovjednik PP Kutina.

     Na području Sisačko-moslavačke županije trećina je stanovništa starije od 60 godina. „Ta skupina u trećoj životnoj dobi izuzetno je ranjiva i izložena kaznenim djelima prevare, krađe i drske krađe.“, istaknuo je u svom predavanju Srećko Pejnović, policijski službenik za prevenciju Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Srećko Pejnović, policijski službenik za prevenciju PU sisačko-moslavačke

     Kad građani, a među njima i invalidne i starije osobe budu žrtve kaznenih djela uvijek mogu zatražiti pomoć od policije pozivom na 192. Kako se ne bi našli u takvoj situaciji predavač Srećko Pajnović polaznicima radionice istaknuo je nekoliko najvažnijih savjeta.

Srećko Pejnović, policijski službenik za prevenciju PU sisačko-moslavačke

     Predavanje o sigurnosti invalidnih i osoba treće životne dobi uz članove Udruge slijepih pratili su i članovi Udruge OSI Kutina te Zaklade Sandra Stojić i brojni građani Kutine treće životne dobi.