Čestitka u povodu Svjetskog dana voda

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić uputio je čestitku u povodu Svjetskog dana voda koji se svake godine obilježava 22. ožujka.

22. ožujka obilježava se Svjetski dan voda kojim nam se ukazuje na važnost pitke vode i održivog upravljanja vodnim resursima. Obilježavanje Svjetskog dana voda predloženo je na Konferenciji o okolišu i razvoju Ujedinjenih naroda u Brazilu 1992. godine. 

Tema Svjetskog dana vode 2021. godine je vrednovanje vode. 

Vrijednost vode je mnogo više od njegove cijene, voda ima ogromnu i složenu vrijednost za naše kućanstva, hranu, kulturu, zdravlje, obrazovanje, ekonomiju i integritet naše prirodne okoline. Ako previdimo bilo koju od ovih vrijednosti, mi riskiramo nepovratni gubitak ovog konačnog, nezamjenjivog resursa. Postizanje održivog razvoja voda za sve je osiguranje voda i sanitarne odvodnje za sve ljude na svijetu. 

Bez sveobuhvatnog razumijevanja istinite, višedimenzionalne vrijednosti, nećemo moći očuvati ovaj kritički resurs za dobrobit svih.  Očuvanje postojećih vodnih resursa i omogućavanje pristupu svježoj vodi svim ljudima naša je trajna obveza i zadaća. 

Grad Kutina će kao i do sada brinuti o vodi, našem zajedničkom dobru i unaprjeđivati vodoopskrbni sustav na svom području na dobrobit svih naših građana te će i dalje stajati na raspolaganju za sve buduće projekte i suradnju u svrhu očuvanja vode za buduće generacije. 

Ovim putem svima koji brinu o očuvanju vode želim čestitati Svjetski dan vode.

Gradonačelnik

Zlatko Babić, dipl. ing.