Čestitka gradonačelnika u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Kutinski gradonačelnik Zlatko Babić uputio je čestitku u povodu obilježavanja 05. kolovoza koju prenosimo u cijelosti:

“Petog kolovoza slavimo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, kao dan  sjećanja  na  Vojno-redarstvenu akciju Oluja, slavimo pobjedničku hrvatsku vojsku  i jedan od najveličanstvenijih  hrvatskih uspjeha u Domovinskom ratu.

Prije 24 godine Hrvatska vojska i redarstvenici oslobodili su kraljevski grad Knin i veliki dio okupiranog hrvatskog teritorija.

Danas, s velikim vremenskim odmakom shvaćamo sudbonosni značaj te sjajne akcije koja je vratila  nadu hrvatskom narodu i omogućila povratak  tisućama  prognanika na svoja ognjišta.

U radosnom domoljubnom ponosu s velikim  poštovanjem i zahvalnošću odajemo počast hrabrim hrvatskim braniteljima koji su položili svoje živote za slobodu Domovine, stradalim braniteljima, obiteljima poginulih, nestalih i stradalih, te svima čija je patnja i žrtva  omogućila stvaranje slobodne i demokratske Hrvatske.

U ime Grada Kutine,  mojih suradnika i u svoje ime čestitam Vam  Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

                                                    Gradonačelnik

                                                           Zlatko Babić, dipl.ing