DND uz Majčin dan: Ekologija u obitelji

Tradicionalna priredba koju Društvo naša djeca Kutina organizira godinama uz Dan obitelji i Majčin dan održana je i jučer u prepunom Domu kulture. Rad DND-a Kutina prepoznat je, kako u našem gradu tako i šire, stoga je okupljanje djece u njihovoj organizaciji uvijek zapažen događaj.

Kutinski DND na čelu s Vlatkom Vidiček Dam, dugogodišnjom aktivnom djelatnicom na svim područjima kulture, ima podršku kako u našem kraju, tako i na državnoj razini na kojoj djeluje i Snježana Krpes. Kao bivša članica DND-a Kutina prof. Snježana Krpes je vjetar u leđa Kutinčanima koji su prisutni na razne načine, osobito kroz Forume od kojih je poznatiji Forum iz Banove Jaruge uz Đurđu Krajcar. Upravo ovaj tim, uključujući i Helenu Ćosić, aktivan je u Kutini, a zajedno su napravili i ovu priredbu od režije, scenografije i svih ostalih detalja kako bi priredba imala svoju priču.

Ove godine to je „Ekologija i obitelj“. Da su naši najmlađi Kutinčani najaktivniji borci za ekologiju, potvrdio je i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić koji je otvarajući priredbu pohvalio njihovu ekološku osviještenost od malih nogu koja je dobrim dijelom rezultat svakodnevne edukacije kroz kutinske vrtiće i škole.

Upravo vrtići i škole uključujući i OGŠ Borisa Papanodopula, kao i KUD-ovi Moslavina i KUD Repušnica, te Balet POU Kutina, učinili su ovu priredbu zanimljivom i dinamičnom uz raznolike i ne preduge scensko glazbene točke. Bilo je i smijeha uz kraću predstavu koju je izvelo Društvo naša djeca, čije su članice i vodile priredbu. Sve je ovo posvećeno majkama – poručila su djeca Kutine na još jednoj priredbi uz Majčin dan.