Moslavačko proljeće u Stružcu

U organizaciji Kulturno umjetničkog društva Stružec jučer je u tamošnjem Pučkom domu održana manifestacija 20. Moslavačko proljeće.
Sadržajno bogat kulturno-zabavni program ovog jubilarnog susreta koji se tradicionalno održava na blagdan Uskrsni ponedjeljak, otvoren je humorističnom predstavom u izvedbi Amaterskog dramskog kazališta Sveti Križ Začretje. U nastavku priredbe nastupila je dječja sekcija KUD-a domaćina, Pjevački zbor iz Vezišća kao i gostujuće folklorne skupine iz Nove Gradiške, Generalskog stola i Pešćenice.
Samoj manifestaciji prethodilo je svečano misno slavlje u crkvi sv. Katarine koje je predvodio vlč. Dražen Lauc. U okviru programa 20. Moslavačkog proljeća, KUD Stružec je zahvalio dugogodišnjim članovima na aktivnom angažmanu te brojnim subjektima na podršci njihovu radu. Pored ostalih brojnih gostiju, program 20. Moslavačkog proljeća su, zaželivši KUD-u Stružec uspjeh u daljenjm radu, pratili zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, zamjenik sisačko- moslavačkog župana Roman Rosavec, gradonačelnik Josip Mišković kao i njegov zamjenik, a ujedno i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Stružec Ivan Križanić.