Vlada RH pred dogovorom za rješavanje dokapitalizacije Petrokemije d. d. Kutina

Izjavio je to Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike u emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada”.
“U zadnjih godinu i pol intenzivno tražimo rješenje za budućnost Petrokemije i smatramo da smo na dobrom putu.” istaknuo je ministar i dodao: “Rad na dokapitalizaciji Petrokemije je u tijeku, razgovore vodi Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, odnosno ministrica i potpredsjednica Vlade Martina Dalić”, a siguran je da će u konačnici imati rješenje za tu kutinsku kompaniju.

“To je, pored Ine i Agrokora, još jedan od ‘vrućih krumpira’ koje je Vlada dobila u naručje. Međutim, siguran sam da ćemo sve ove procese, s obzirom na entuzijazam te, ja bih rekao, drugačiji pristup u posljednjih godinu i pol dana, izvući na pozitivan način do kraja”, rekao je ministar Ćorić.

Dioničari Petrokemije na izvanrednoj su skupštini sredinom siječnja donijeli odluku o pokretanju procesa dokapitalizacije, u kojem se namjerava prikupiti 450 milijuna kuna. Petrokemija je ranije izvijestila da je zaprimila obvezujuće ponude nekoliko zainteresiranih ponuđača za dokapitalizaciju, među kojima austrijskog Borealisa te PPD-a i Ine.