Lana Genc – koncert u Kutini

POU Kutina za ljubitelje klasične glazbe organiziralo je koncert poznate pijanistice Lane Genc u Domu kulture. Uz djela Chopina, F. Liszta, W. A. Mozarta, A. Scriabina Lana Genc izvela je i djelo hrvatskog autora ” All That Blues ” Srđana Dedića.
Lana Genc magistrirala je studij klavira u klasi Lovre Pogorelića na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje je diplomirala 2001. godine u klasi Vladimira Krpana. Dobitnica je brojnih nagrada u zemlji i inozemstvu gdje se također  školovala.  U dobi od 17 godina Lana Genc je održala svoju prvu turneju u Japanu, nakon koje su uslijedila daljnja gostovanja u toj zemlji. Idućih godina Lana Genc je održala mnoge recitale i koncerte komorne glazbe u Europi i Hrvatskoj. 2016. godine debitirala je u Sjedinjenim Američkim Državama, svirajući recitale u New Yorku, Washingtonu i Baltimoreu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lana Genc svirala je uz pratnju većine hrvatskih orkestara i ansambala (Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar HRT, Dubrovački orkestar, Zagrebački solisti i dr.), te uz slovenski Kvartet “Tartini”. Njezin prvi CD nagrađen je nagradom “Porin“ u kategoriji za najbolju domaću skladbu. Ulaz na ovaj koncert iznimne kvalitete financiran je sredstvima Ministarstva kulture, a ulaz je besplatan.