Prijem mladih boksačica uoči Europskog juniorskog prvenstva

U prostoru gradske vijećnice Grada Kutine gradonačelnik je održao prijem ženske juniorske boksačke reprezentacije koja se pripremala za Europsko juniorsko prvenstvo koje se održava od 20.06.- 02.07. u Sarajevu. Pripreme djevojaka iz Hrvatske vodio je izbornik Josip Cerovec s trenerima reprezentacije Mladenom Štekom i Marko Žaja. Reprezentacija je sastavljena od naših najboljih mladih boksačica iz Splita, Rijeke, Sl. Broda, Varaždina (Bartolovec) i Kutine.
Kutinčanke Agata Štajcer i Anđelina Filipović branit će boje hrvatske na EP u skupini do 63kg i 60kg. Gradonačelnik Zlatko Babić uz simbolične poklone čestitao je mladim boksačicama na dosadašnjim uspjesima i zaželio im sreću na Europskom juniorskom prvenstvu u Sarajevu te brojne medalje na daljnjim natjecanjima.

Stručno vodstvo reprezentacije ističe da očekuje vrlo dobre rezultate s Europskog prvenstva, jer su djevojke ostvarivale zavidne rezultate i osvajale medalje na kadetskom europskom prvenstvu te se nalaze u odličnoj formi. U najužem krugu za medalje su Ema Žaja u kategoriji do 46kg iz Splita, Valerija Šteko iz Zagreba u kategoriji do 54kg, Agata Štajcer u kategoriji do 63kg iz Kutine, Lorena Horvat do 66kg iz Varaždina. Također, odličan rezultat očekuje se i od Anđeline Filipović iz Kutine u kategoriji do 60kg, Lane Skupnjak do 75kg Thor-Bartolovec Varaždin, Dorotee Brnić do 70kg iz Splita te Ane Jukičić do 57kg iz Slavonskog Broda.

Nakon tri dana u Kutini, reprezentativke su se vratile u svoje klubove gdje nastavljaju pripreme sa svojim trenerima. (www.kutina.hr)