Koncert Zagrebačkih solista u Kutini

U Kutini su sinoć koncert održali Zagrebački solisti.  Osnovani daleke 1953. godine Zagrebački solisti do sada su održali preko 4000 koncerata na svim kontinentima i najslavnijim svjetskim dvoranama.

Riječ je o najuglednijem hrvatskom komornom ansamblu utemeljenom u sklopu Radio televizije Zagreb. Djelujući dugi niz godina na hrvatskoj kulturnoj sceni njihov repertoar obuhvaća gotova sva razdoblja i stilove, a posebna pozornost usmjerena je interpretacijama baroknih majstora poput Bacha, Vivaldija i Mozarta.

Koncertom u Kutini ovaj nagrađivani ansambl počastio je publiku svojim izvedbama svjetski poznatih klasika. Koncert je bio besplatan, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, a održan je u Multimedijalnoj dvorani na trgu dr. Franje Tuđmana u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Kutina.

Među solistima predvođenim koncertnim majstorom Sretenom Krstićem nastupili su Krunoslav Marić, Saki Kodama, Marko Glogović, Davor Philips, Ivan Novinc, Hrvoje Philips, Tajana Škorić, Luka Gauf, Vid Veljak i Antal Papp. U Kutini su izveli djela Ivančića, Corellija, Beethovena i drugih skladatelja.

Koncertu je u ime Grada Kutine prisustvovao gradonačelnik Zlatko Babić.