U Križu otvoreno najveće skladište u Hrvatskoj

U Križu je danas otvoreno najveće skladište u Hrvatskoj. Uz Poslovnoj zoni uz auto-cestu A-3, 40 km od Zagreba Lidl je otvorio logističko-distributivni centar na površini od 167000 meteara četvornih što odogovra veličini 25 nogometnih igrališta. Vrijednost je ulaganja 120 mln eura te je otvoreno 150 radnih mjesta što je važno za Općinu Križ i okolne jedinice lokalne samouprave.
„Logistički centar Križ je treće skladište Lidla u Hrtvatskoj i predstavlja važan korak u poslovanju i razvoju te optimizira procese dostave.“, rekao je Boris Lozić, predsjednik Uprave Lidla Hrvatska. Kako bi ilustrirao veličinu skladišta u Križu Lozić je istaknuo kako je u skladište utrošeno je 20000 metara prostornih betona s kojima se može napraviti 25 Lidl trgovina te je ugrađeno 15000 tona armature, kao u Pelješki most. Skladište je energetski učinkovito te za grijanje koristi otpad, a za rasvjetu koristi električnu energiju iz solarne elektrane na krovu skladišta čija je snaga 0,5 MW. Predsjednik Uprave Lidla posebno je zahvalio 3600 zaposlenika Lidla u Hrvatskoj jer bez „njihovog truda i rada ne bi bilo otvorenja ovog skladišta. Naš je cilj nastaviti rad i širiti poslovanje. Ovo je skladište samo jedan korak u tom smjeru. Ipsred Lidla su projekti i inicijative za održivi razvoj Lidla.“, zaključio je Predsjednik Uprave Boris Lozić.
U skladištu su modernizirani svi procesi prihvata, skladištenja i optreme roba. Radnicima su osigurani optimalni uvjeti za ugodan boravak i rad u skladištu koje se vodi digitalno te je dobrim dijelom i automoatizirano. U skladištu je zaposleno 150 radnika koji dolaze iz Križa i okolnih gradova i općina.
Marko Magdić, načelnik Općine Križ istaknuo je kako je otvaranje ovog skladišta najveća investicija u 30 godina od osnivanja Općine Križ. Izrazio je uvjerenje kako će to biti generator novog razvoja i privlačenja novih investicija u Općinu i Poslovnu zonu Križ.
Lidl Hrvatska je u čast otvorenja skladišta i logističkog centra u Križu donirao po 5000 eura OŠ Milke Trnina Križ, Vatrogasnoj zajednici Općine Križ te Dječjem vrtiću Križić kružić Križ.