Smanjenje nezaposlenosti u SMŽ

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda u Sisku i Kutini, krajem ožujka ove godine u našoj županiji bez posla je 6095 osoba, što je u odnosu na mjesec prije smanjenje nezaposlenosti za 5,1 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost niža za 4,6 posto.

Najviše nezaposlenih ima Sisak gdje posao traži 1219 osoba, dok su u Kutini su bez posla 964 osobe. Najmanju nezaposlenost ima Martinska Ves gdje je bez posla 50 osoba. U usporedbi s istim mjesecom lani, evidentirana nezaposlenost je smanjena u osam gradova i općina, dok je evidentirana nezaposlenost povećana u 11 gradova i općina. Najveće smanjenje nezaposlenosti zabilježeno je u Sisku (21,9 posto), dok je najveće povećanje nezaposlenosti zabilježeno u Hrvatskoj Kostajnici (34,9 posto).

Tijekom ožujka ove godine u evidenciju nezaposlenih ušlo je 476 osoba, od čega njih 326 izravno iz radnog odnosa i to ponajviše iz prerađivačke industrije. Istovremeno, iz evidencije nezaposlenih izašle su 802 osobe, od čega su zaposlene 572 osobe i to ponajviše u ostalim uslužnim djelatnostima.