Predavanje Silvije Kolar Fodor – povratak prirodi uz biovrt

Kako uzgojiti vlastiti vrt i kako imati vlastitu hranu tijekom cijele godine – odgovore na to pitanje u zanimljivom predavanju dala je Silvija Kolar-Fodor, aktivistica, biovrtlarka i suosnivačica udruge Biovrt – u skladu s prirodom.
  U ime POU Kutina, organizatora predavanja, autoricu je pozdravila ravnateljica Sanja Feltrin.


 Silvija Kolar-Fodor od veljače ove godine putuje diljem Republike Hrvatske i obišla je već dvadesetak mjesta promovirajući knjigu o biovrtlarenju i način života u skladu s prirodom. Kako uzgojiti vlastite biljke, kako ih malčirati, kako, što i kada saditi, koji su dobri a koji loši susjedi, kako uzgojiti vlastite rajčice na balkonu ukoliko nemate vrt na otvorenom. Sve su to zanimljive teme o kojima je govorila autorica. Organski vrtovi, vrtovi na malim gredicama za vlastite potrebe, tema je koja će u budućnosti biti sve važnija, a osviještenost građana postaje sve veća, osobito u velikim gradovima u kojima je organska hrana još više na cijeni.


  Silvija Kolar Fodor održala je motivirajuće predavanje, a prisutni su joj imali priliku postaviti i pitanja koja imaju u vezi sadnje i održavanja vrta. Bila je to i prilika za razmjenu sjemenja i biljaka za sadnju. Bilo je riječi i o bioraznolikosti, važnosti pčela i životinja, tako da je tema predavanja uklopljena uz Dan planeta zemlje koji se obilježava upravio danas 22. travnja.