Održan Festival srednjih škola

Sisačko-moslavačka županija, u suradnji sa Srednjom školom Viktorovac, organizirala je u Sisku, 26. travnja, 2. Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije. Učenici i profesori srednjih škola na području županije predstavili su svoje programe učenicima viših razreda osnovnih škola. Festival je otvorio župan Ivan Celjak. Tom prigodom zahvalio je učenicama i učenicima, kao i njihovim nastavnicima i profesorima, na sudjelovanju u ovoj manifestaciji koja na najbolji mogući način promovira obrazovne programe u našim srednjim školama.

„Naše srednje škole nude bogate i kvalitetne programe koji doprinose kvalitetnom obrazovanju naših srednjoškolaca i pripremaju ih za daljnje akademsko obrazovanje. Ova manifestacija isto tako ima i turističku dimenziju s obzirom da imamo veliki broj posjetitelja, a isto tako je i sjajna prigoda da učenici pokažu svoje vještine i sposobnosti u programima za koje se obrazuju“. – rekao je župan Ivan Celjak.

Uz suorganizatora Festivala, Srednju školu Viktorovac, na 28 se štandova predstavio niz srednjih škola s područja cijele Sisačko-moslavačke županije, pa tako i Srednja škola Tina Ujevića te Tehnička škola Kutina, ali i Učenički dom Kutina.

Oko tisuću učenika srednjih škola i viših razreda osnovnih škola proveli su izrazito kvalitetno vrijeme. Srednjoškolci su na svojim štandovima vrlo uspješno prezentirali svoje programe učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola.

Sisačko-moslavačka županija ulaže u mlade i njihovo obrazovanje putem učeničkih stipendija, izgradnje novih školskih objekata te obnovu postojećih škola, energetske obnove školskih zgrada, nabavom najsuvremenije opreme iz područja elektrotehnike i računarstva, financiranjem programa Erasmus kojim se potiče mobilnost učenika i stjecanje novih znanja u partnerskim školama u inozemstvu, omogućavanjem sudjelovanja u brojnim školskim sportskim aktivnostima i natjecanjima.