Lovrakovci nagrađeni na državnoj smotri LiDraNo

Dramska skupina kutinske OŠ Mate Lovraka na Državnom LiDraNu 2024. nagrađena je u dvije kategorije: monolog i dramsko-scenska igra. Državna Smotra LiDraNo za učenike osnovnih škola i njihove voditelje održana je od 22. do 24. travnja 2024. u Vinkovcima. Kutinski Lovrakovci nagrađeni su iz dramsko scenskog stvaralaštva u pojedinačnom i skupnom scenskom nastupu koje su predstavili učenica Ana Kolarić, 8. razred
Monolog (Caleb Crisp, Samo ne Ivy Pocket), te Dramska sekcija OŠ Mate Lovraka, pod vodstvom profesorice Marije Lenić. Skupina je izvela predstavu „U potrazi za smijehom ili (ne)smiješna strana povijesti.“ koju su izveli Ana Kolarić, Jana Mokry, David De Bona, Lorena Sarvan, Fran Kranjčec, Jakov Balgač, Vid Resan, Mia Baković, Leona Križnik i Lovro Jakovljević.
Koreografiju i scenografiju napravile su Lucija Mitar i Vlatka Vidiček-Dam. Komentari na okruglom stolu bili su iznimno pozitivni za učenike, mentoricu i cijelu predstavu, a među ostalima predstavu i njihov pristup kazališno radu pohvalio je i redatelj Mario Kovač.