Nastavak izgradnje novog dječjeg vrtića europskim sredstvima

Započeta izgradnja novog Dječjeg vrtića kod OŠ Zvonimira Franka, koja je stala zbog poteškoća s izvođačem radova, bit će nastavljena europskim sredstvima. Rekao je to gradonačelnik Kutine Zlatko Babić u odgovoru na novinarska pitanja zašto stoji izgradnja započetog dječjeg vrtića. Objasnio je i zašto se Kutina nije mogla javiti na prvi javni poziv za sufinanciranje EU sredstvima:

 „Na prvi natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja mi se nismo mogli javiti, jer smo započeli izgradnju, no Ministarstvo znanosti izašlo je sa drugim pozivom na koji su se mogli javiti i dječji vrtići koji već imaju određeni stupanj izgradnje. Ovih smo dana dobili odgovor da smo prošli na tom natječaju. To je velika stvar da ćemo vrtić koji smo planirali vlastitim sredstvima moći završiti sufinanciranjem europskim sredstvima u iznosu od približno 1,5 mln eura“, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.   
Babić je dodao kako Grad ovih dana čeka odluku o potpisivanju ugovora za dobivanje sredstava i nastavlja: „Ugovor će definirati određene parametre i tek nakon što potpišemo taj ugovor kao Grad, moći ćemo objaviti natječaj za javnu nabavu za dobivanje izvođača radova za nastavak izgradnje vrtića koji smo započeli. Znači ne možemo početi izgradnju prije nego što potpišemo ugovor i to je osnovni razlog zašto čekamo s nastavkom izgradnje. Imamo dokumentaciju, imamo troškovnike ali nam je u interesu povlačenje tih sredstava od 1.452.520,00 eura“.  Tom prilikom najavljena je i izgradnju još dva dječja vrtića u Kutinskoj Slatini i Repušnici.

Za vrtić u Kutinskoj Slatini ishođena je građevinska dozvola te se uskoro očekuje provedba javne nabave za izgradnju i opremanje novog vrtića. Područni dječji vrtić koji se planira graditi u Repušnici u fazi je izrade idejnog projekta. Završetak radova na ovim dječjim vrtićima planira se do kraja 2026. godine čime bi trebala u potpunosti biti ukinuta postojeću lista čekanja za dječji vrtić.